Råd om vedligeholdelse: Alt hvad du skal vide

Når du har købt et badebassin er du for det meste ikke klar. Der er forskelligt udstyr som gør at du kan forlænge levetiden af dit badebassin og sørger for sundt vand. Der er også forskelligt tilbehør som gør nydelse af din badebassin endnu sjovere eller hyggeligere. For at finde ud af hvad du præsis skal bruge, kan du læse videre here.

Pumper og filtre

Uden en filterpumpe får du ikke meget sjov ud af dit badebassin. En filterpumpe sørger for at rense vandet i badebassinet og at alt de fine og grove snavs i vandet bliver filtret væk. Det er ikke kun sundere, men det sørger også for at dit badebassin holder længere og i får alger eller skimmel. En filterpumpe er også praktisk når du skal tømme dit bassin, enten fordi du gerne vil skifte vandet og eller gemme det væk til næste sommer. Du kan vælge imellem en filterpumpe med cartridge eller en sandfilterpumpe som kører på sand eller filterglas.

  1. Se vores vejledning om pumper og filtre

Rengøring

Rengøring er måske det allervigtigste når det kommer til at vedligholde dit badebassin. Sådan kan du nemlig forhindre beskidt vand som kan være sundhedsskadeligt. Du kan få hudproblemer eller blive syg af snavs, både synligt og usynligt. Hvis du allerede har en filterpumpe, er det stadig en god idé at bruge en børste og et net for at holde overfladen af bassinet rent. Hvis du slet ikke vil bruge til på rengøringen, kan du også bruge en bassinstøvsuger og eller robot.

  1. Se vores vejledning om rengøring

Kemikalier

For ikke kun at fjerne det snavn du kan se, kan det være en god idé at bruge kemikalier. Hvis du vælger at bruge kemikalier er det meget vigtigt at du dosere den rigtige mængde, ellers kan der opstår irritation. Nogle kemikalier bekæmper alger og skimmel. Det gør blandt andet klor eller sænke pH-værdien. Med forskellige dispensere og teststrips kan du finde den helt rigtige dosering, så du kan få det allerbedste vand i dit badebassin.

  1. Se vores vejledning om kemikalier

Beskyttelse

Hvis du gerne vil bruge dit badebassin så længe som muligt, er det en god idé at anskaffe nogle redskaber som kan hjælpe dig med at beskytte dit badebassin. Du kan bruge et sejl eller fliser uder dit badebassin for at beskytte bunden. Det er også vigtigt at du beskytter vandet. Så bliver vandet mindre hurtigt beskidt og du skal bruge mindre tid på rengøring. Et ovetræk er derfor en stor hjælp til at holde blade, grene og andet ud af dine badebassin. Dessunden hjælper at overtræk med at holde på varmen.

  1. Se vores vejledning om beskyttelse af badebassiner

Opvarming

Når solen står højt på himlen bliver dit badebassin hurtigt varmet op. Desværre bor vi i et land, hvor vi skal være glade for hver enkel sommerdag som vi får. Det er derfor ærgeligt ikke at kunnen bruge dit badebassin når solen ikke skinner ligeså meget. Heldigvis er der forskellige løsninger for dette. Du kan bruge en varmepumpe, men der findes også forskellige løsninger som bruger sol-energi. Ved at opvarme dit badebassin vare sommeren bare lidt længere.

  1. Se vores vejledning omkring opvarmning

Belysning

Når mørket faldet på, behøver det ikke nødvendigvis at betyde at det er slut med at nyde dit badebassin. Med den rette belysning kan du blive ved med at nyde dit badebassin. Ved indbyggede badebassiner kan du bygge lysene ind, men det kan du selvfølgelig ikke med oppustelige badebassiner eller fritstående pools. Derfor er der lavet forskellige typer af lys som kører på LED. Der er lamper som kan flyde, som du kan sætte fast på kanten eller magnetiske lamper. Du kan vælge imellem almindelige lys eller lave et helt lysshow med forskellige farver.

  1. Se vores lys til badebassiner her